Samsung S10 – האם יש לנו מלך חדש בשכונת הסלולר?

שתפו את הכתבה עם חבר/ה עכשיו!

כתבות נוספות בנושא

סקירה על המכשיר שכבר הוחלט פה אחד להציב לו כתר על הראש.

מה סמסונג מנסים לעשות?

כשמסתכלים על הסמסונג S10 החדש, והאח הגדול, ה-S10 פלוס, ברור מה סמסונג מנסים לעשות. הם מנסים לייצר מכשיר שעל הנייר נראה כמושלם, שיש בו הכל, שאין בו התפשרויות, המכשיר האולטימטיבי שלא מפקיר שום פריט במפרט, שום פיקסל במצלמה, שום אלמנט של נוחות. האם הם הצליחו? בגדול – כן. בסמסונג קבעו רף חדש, הוציאו את המכשיר בתחילת השנה – ומכשיר שירצה להקרא המכשיר הטוב ביותר לשנת 2019 יצטרך לעבור את הרף הזה בהמשך השנה.

מה נשתנה?

סמסונג וגם חברות אחרות לעיתים נתקעות עם מכשירים דומים מידי שנה אחר שנה, רק בגלל הלחץ הכלכלי והשיווקי שבלהוציא מכשירים בהפרשים של שנה בודדת זה מזה. כולנו ראינו מכשירים דומים מאוד, ואפילו דומים מידי, יוצאים בשנה העוקבת, כאשר אין הרבה חדש תחת השמש. חברות הסלולר בסטנדרט של היום מחוייבות להוציא מכשיר חדש כל שנה, ואפילו בכמה דגמים שונים. אין זה המקרה עם הסמסונג S10 החדש, שמשדרג את עצמו ממכשיר ה-S9 בעיקר בשלושה פרמטרים חשובים וקריטיים: מפרט, עיצוב ומצלמה.

העיצוב

העיצוב השתנה משמעותית, בעיקר מאחר ואחד הפידבקים שהיו ללקוחות ומבקרים במכשירים הקודמים של סמסונג, הוא שהם נראים דומה מידי. סמסונג רצתה לשדר לקהל ולמבקרים שהפעם מדובר במכשיר חדש שונה לחלוטין, ולכן היא שינתה לחלוטין את העיצוב. המסך גדול ויפה מאי פעם – 88.9% יחס גודל גוף-מסך, כך שממש כמעט כל קדמת המכשיר היא למעשה – מסך. המסך בגודל 6.4 אינצ' (בגרסת הפלוס, בגרסה הרגילה 6.1 אינצ') וברזולוציה משוגעת של 3040X1440, הצבעים שלו חדים וחזקים כפי שמעולם לא ראינו במסך של סלולרי – מדובר, ללא שום צל של ספק, במסך הטוב ביותר שקיים היום בסלולרי בשוק. 522 פיקסלים לאינצ' רבוע עם טכנולוגיית HDR10 פלוס – תאווה לעיניים. המסך מכיל ניקוב עבור עדשת מצלמה קדמית, או ניקוב אליפטי מעט גדול יותר עבור 2 עדשות מצלמה קדמיות בגרסת הפלוס. הסנטר והמצח בקדמת המכשיר מעל ומתחת למסך דקיקים מאוד, ולמעלה מתארח לו רמקול קדמי באזור המצח הדקיק. ההשקעה בעיצוב הקדמי גבתה מחיר קטן מבחינה עיצובית – כפתור הדלקת המסך נמצא גבוה, גבוה מידי, וקשה להגיע אליו עם האגודל כאשר מחזיקים את המכשיר – חסרון משמעותי שעוד יציק למשתמשים רבים לדעתי. החלק האחורי של המכשיר מגיע בשלל צבעים, ומכיל הברקה שמשדרת פרימיום.

הניקובים במסך באים להחליף את תופעת המגרעת במסכים שהפכה להיות נפוצה (ומציקה מאוד) במכשירים בזמן האחרון, כולל מכשירי דגל. במקום לשלוף את אמצע המצח של המכשיר כלפי מטה כמו שעשו לדוגמא בפיקסל 3 XL החדש (בהעדר מוחלט של חן, יש לומר), בסמסונג "ניקבו" את המסך מסביב לעדשת מצלמה – הניקוב לא נוגע בחלק העליון של המכשיר. זה פתרון חינני ומפריע פחות ממגרעת במסך, אם כי עדיין לתחושתנו אפשר למצוא פתרון טוב יותר כדי לשמור על שטח מסך גדול ולאחסן מצלמה קדמית או שתיים.

סמסונג

בתמונה משמאל לימין: סמסונג S10 ו-S10 פלוס עם מצח וסנטר מזעריים, וניקובים במסך בשביל המצלמות הקדמיות, מימין הפיקסל 3 XL החינני הרבה פחות עם סנטר גדול ומגרעת עצומה.

מפרט

בסמסונג החליטו ללכת עד הסוף מבחינת המפרט. להגזים לגמרי, לא להתפשר על אף נתון. מעבד ה-Snapdragon 855 הכי חדשני שיש, 8 או 12 גיגה של זכרון ראם, ו-128 עד טרהבייט שלם של זכרון פנימי על המכשיר. למה המפרט כל כך חשוב לסמסונג? מכשירי סמסונג הקודמים היו ידועים כהופכים לאיטיים יותר ככל שהזמן חולף – מאחר וסמסונג משנה לחלוטין את מערכת ההפעלה אנדרויד המקורית, משפצת, מעצבת, מוסיפה ומלטשת את המערכת המקורית שמגיעה מגוגל, במכשירים שלה. הדבר יוצר עומס על המכשיר, וכמו כן סמסונג גם מאלצת אותך לאכלס שירותים ואפליקציות בגרסת מערכת ההפעלה שלה ששייכים לה (שברובם, כנראה, לא תשתמש לעולם). כל השינויים האלו למערכת המקורית והאפליקציות מטעמה גורמות לעומס על המכשיר, בדרך כלל העומס מורגש יותר ככל שהזמן חולף. סמסונג מעדיפה שלא לנקות את מערכת ההפעלה וכן להכניס שיופים ואפליקציות שהיא ייצרה אל המערכת, ולכן במקום זאת, חשוב לה מאוד להכניס חומרה עם ביצועים גבוהים, כדי לחפות על העומס שהיא יוצרת מתוך אינטרס אישי. כך לדוגמא מכשירים עם "אנדרויד נקי" מסתפקים בהרבה פחות זכרון ראם ולרוב גם מעבד מעט חלש יותר, אבל מספקים ביצועים דומים סך הכל. כמו כן, מכשירי גוגל מספקים לך גיבוי במסגרת GOOGLE PHOTOS עבור כל התכנים שצולמו עם המכשיר אל ענן, ולכן לא מכילים כמויות גדולות של זכרון פנימי – המכשיר מתנקה כל הזמן. לסמסונג אין שירותי ענן דומים שמתחרים באיכות ובנפח שגוגל מסוגלת לספק, ולכן במקום, הם השקיעו והצליחו להכניס עד טרהבייט שלם של זכרון פנימי. גם הסוללה גדולה מאוד ומספקת שימוש ארוך ונפחה 4,100ma.

סמסונג החליטה לא להתפשר על כלום מסביב – הטענה מהירה, טעינה אלחוטית מהירה, עמידות במים וטעינה אלחוטית הפוכה – הטענת מכשיר באמצעות הצמדת שני מכשירים גב אל גב – גימיק חדש ומגניב שעובד קצת לאט כרגע, אבל אין ספק שנראה חברות אחרות מעתיקות מסמסונג. סמסונג היא חברת הענק היחידה שעדיין לא מתפשרת על חיבור אוזניה סטנדרטי עגול בשנת 2019 בגרסת הפלוס של המכשיר (איך לעזאזל הם עושים את זה? כל הענקיות האחרות כבר ויתרו מזמן…). שאפו לצוותי העיצוב וההנדסה, שאפו.

המצלמה – ביצועים גבוהים אבל אפשר למצוא טוב יותר בשוק היום

המצלמה של ה-S10 מצויינת. לא הכי טובה, כנראה פחות איכותית משל הפיקסל החדש למרות שבסמסונג יש הרבה יותר עדשות מבפיקסל, אבל היא עושה עבודה טובה, כמתבקש ממכשיר דגל יוקרתי איכותי. המצלמה מתקשה קצת במצבי תאורה מאתגרים, הצבעים מציאותיים אם כי טווח הצבעים והאופי שלהם לא תמיד "קופץ לעין" בצורה שבה התרגלנו, ובאופן כללי התמונות חדות אבל אפשר למצוא חדות יותר שצולמו במכשירי דגל אחרים. העדשה הרחבה כיפית, מצלמת היטב ומוציאה תמונות מצויינות, אם כי שמנו לב שבחלק מהתמונות יש עיוות קל באזור שקרוב לקצוות התמונה. המצלמות מקדימה באיכות סבירה בלבד – אפשר לצלם תמונות טובות יותר במכשירי דגל אחרים. הצבעים נראים מעט משעממים וחסרי חיוניות לעומת תמונות ממכשירי דגל מובילים אחרים. סמסונג גם לא הצליחה להדביק פער מול גוגל או וואווי ולהכיל "מצב לילה" ברמה גבוה – שמאפשר להוציא תמונות טובות כאשר חשוך או חשוך מאוד.

לסיכום…

החבר'ה בסמסונג מאוד משתדלים ויוצאים מגדרם כדי להוביל את השוק, זה ניכר ונראה במפרט, בחשיבה מחוץ לקופסא שבהחלפת המגרעת בניקוב, בסוללה, בכניסת האוזניות, בנפח האחסון, בעיצוב ובמסך ההכי איכותי שקיים היום בשוק. קצת חבל לנו שהחבר'ה בסמסונג לא נותנים את הדגש הראוי למצלמה, ועדיין מנסים לדחוף את השירותים שלהם כחלק בלתי נפרד ממערכת ההפעלה – על חשבון הביצועים לטווח הארוך. רבים יגידו שמדובר במכשיר הטוב ביותר שיצא לשוק לאחרונה, למרות שאניני טעם וטכנולוגיה יעדיפו צילום חסר פשרות ומערכת הפעלה נקייה כמו שקיים במכשירים שגוגל המתחרה מוציאה. מחכים לסמסונג S11 בתקווה שהפשרות הקטנות יטופלו ונקבל מכשיר מדוגם ומושלם באמת.