מצב הגיור בישראל
בעשורים האחרונים, הולכת ומתרחשת לה במדינת ישראל תופעה ייחודית. בעקבות גלי העלייה, ואוכלוסיית העולים זכאי חוק השבות, בעיקר ממדינות חבר העמים, נוצרה במדינת ישראל קבוצה גדולה מאוד, של כמה מאות אלפי אזרחים. אותם אזרחים תורמים למדינת ישראל כמו כל אזרח אחר, ואף הרבה יותר מקבוצות אחרות במדינה, משרתים בצבא, משלמים מיסים ובאופן כללי נחשבים ומחשיבים את עצמם כחלק מהותי מהעם היהודי.
אך, אותם אזרחים לא נחשבים כיהודים מבחינה הלכתית. ביהדות, על מנת להיחשב כיהודי, עליך להיות בן לאם יהודייה. אותם אזרחים לרוב, הם בעלי שורשים יהודיים אף מדרגה ראשונה, כגון אבא יהודי, אך מבחינה הלכתית אותה קרבה לא תופסת.
בעקבות מצב מורכב זה, רבים מאותם אזרחים מעוניינים להצטרף כדת וכדין לעם ישראל ולעבור תהליך הצטרפות הלכתי, דהיינו גיור.
אך, לרבים מאותם אנשים, התהליך נראה כארוך, מסובך, עם מספר רב של מכשולים ומהמורות אותם מערימה כביכול הרבנות הראשית. אותה תפיסה, מביאה רבים המסוגלים ורוצים בכך, לוותר מראש על התהליך.
בדיוק לשם כך, ננסה להסיר מעיניי הקוראים את הערפול מסביב לתהליך ונראה כי הרבנות חפצה, מעודדת ואף הופכת את תהליך הגיור על צורותיו ודרכיו השונות, לתהליך נעים ומסביר פנים.
מסלולי הגיור בארץ
הגיור הצבאי
מסלול אחד לגיור, אותו ניתן לעבור דרך הרבנות הראשית בשיתוף עם הרבנות הצבאית, הוא מסלול הגיור הצבאי. במסלול זה, עוברים חיילים שאינם יהודים מבחינה הלכתית, מערך מסודר של קורסים, סמינרים ושיעורים, שמקדמים אותם לאט לאט אל היהדות במידה והם רוצים בכך.
את הליך הגיור הצבאי, ניתן להתחיל עוד לפני השירות הסדיר ממש, או במהלכו. הגיור הצבאי מתרכז ליחידה הנקראת "יחידת נתי'ב". מערך גיור זה, מלווה את החיילים בעזרת מעטפת של מורים מקצועיים, משפחות מלוות ומפקדים המתמחים בתהליך זה.
אולפני הגיור האזרחי
מסלול נוסף לגיור הוא, מסלול הגיור האזרחי, באולפני הגיור של רשת "עמי". מסלול זה מיועד למתגיירים המנסים לשלב את תהליך הגיור שלהם תוך המשך קידום הקריירה, המשפחה ושאר העיסוקים המאפיינים חיים של אדם בוגר.
באולפנים אלו, הפזורים ברחבי הארץ, מתכנסים המתגיירים פעם או פעמיים בשבוע, בשעות הערב, לתקופה של כשנה. במהלך שנה זו, הם מלווים בצורה המקצועית הטובה ביותר, על ידי מיטב המורים בעלי הניסיון של "עמי", עד לשלב הסופי, המפגש עם בית הדין.
על מנת לפתוח בתהליך מסוג זה, יש ליצור קשר דרך האתר הייעודי של רשת "עמי", עם אולפן הגיור הקרוב לאזור בו שוהה המתגייר, ולהירשם לקורס הקרוב.
לסיכום
הרבנות הראשית, ייסדה מערכות מסודרות ועוטפות, שילוו את המתגייר במגוון צורות, על מנת לעבור את תהליך הגיור בצורה האמתית והטובה ביותר, בין אם בצבא או באזרחות.