גרופר

שתפו בקליק

זנפון 6 – אסוס מנסה לחזור מספסל הפציעות

שתפו את הכתבה עם חבר/ה עכשיו!

כתבות נוספות בנושא

החבר'ה באסוס התאפסו על עצמם ואחרי שורה של מכשירים איומים מוציאים מכשיר טוב עם מסך כמעט נטול שוליים ואנדרויד נקי במחיר סופר משתלם.

 

קצת היסטוריה

הזנפון הראשון של אסוס היה סביר. הזנפון השני היה קצת חלש מבחינת מפרט וביצועים אבל ביחס למחיר שבו הוא הוצע, העסקה הייתה משתלמת. הבעיה בזנפון השני של אסוס הייתה שמערכת ההפעלה הייתה נוראית – איטית וכבדה ומלאה באפליקציות (בהדלקה הראשונית) מיותרות. מאז ועד היום, כל המכשירים הסלולריים שאסוס מייצרת תחת שם המותג "זנפון" סבלו מהבעיה הזו. בחלקם הייתה חומרה חזקה ומפרטים חזקים מאוד, אבל תמיד זה לווה בתוכנה נוראית – גרסא מהונדסת של אנדרויד שאסוס הינדסה איום ונורא. עכשיו, אחרי 5 דורות של מערכות הפעלה איטיות ועמוסות, נפל באסוס למישהו האסימון – והם מוציאים מכשיר טוב במחיר טוב, והכי חשוב, עם מערכת הפעלה כמעט נקייה לגמרי, כמעט כמו שהחבר'ה בגוגל כתבו אותה במקור. הזנפון הזה, בהפעלה הראשונית הוא בעיקר אנדרויד טהור נטול תוספות כמעט לחלוטין, עם תפריטים ומראה כולל שמזכיר אנדרויד נקי וטהור ומעט שינויים.

המפרט

יחסית למכשיר שעלותו המשוערת, כשיצא לשוק באופן רשמי, מוערכת באזור ה-500$, המפרט ממש טוב ומשתלם. מעבד חדיש סנאפ דרגון 855, 6 גיגה בייט זכרון ראם, 64 גיגה זכרון פנימי (עם חריץ להרחבה באמצעות כרטיס זכרון) וסוללה אסטרונומית של 5000 מילי אמפר (1000 מילי אמפר יותר מהסמסונג הכי חדיש ומשוכלל, זה לא צחוק – 25 אחוז יותר!). אסוס ממש השתגעה ואפילו כללה 2 רמקולים בסטריאו וחריץ עגול לאוזניות – משהו שהולך ונעלם ממכשירי דגל מתחרים. כדי להוריד במחיר אסוס התפשרה על דברים כמו טעינה אלחוטית שנעדרת מהמכשיר, והוא גם אינו עמיד במים בכלל בניגוד לחבר'ה היקרים יותר בשוק.

הסוללה, כאמור, עצומה בנפחה ומספקת חיים ארוכים בין הטענות עבור המכשיר, אך המטען המצורף בעצמה של 19 וואט בלבד, לא מהיר כמו מכשירי דגל מתחרים. אין מה לעשות, כשמוכרים מכשיר ב500$, יש פשרות שצריך לעשות. סך הכל ביחס למחיר התמורה ממש יפה מבחינת המפרט.

המסך מלפנים מתפרש על פני 92% משטח הפנים של המכשיר, אין מגרעות או הפרעות על המסך והוא נראה מרשים מבחינת גודל. מבחינת האיכות שלו – איכות סבירה ברמה גבוה (אם כי לא הגבוה ביותר) – רזולוציית HD מלאה, 6.4 אינצ' ובהירות מקסימלית יפה מאוד של 600 NITS. המסך הוא מסך LCD ולא OLED כך שאיכות התצוגה לא תרשים אתכם כמו במכשירי דגל אחרים ובטח לא כמו המסכים היוקרתיים של סמסונג, לדוגמא, אבל התצוגה בהחלט ברמה סבירה ומספקת משתמשים ממוצעים. אבטיפוסים של המכשיר שהודלפו לפני יציאתו של המכשיר לשוק בעבר הציגו מגרעת קטנה במסך, אך לקראת היציאה האמיתית של המכשיר התגלה כי לא יהיו הפרעות במסך כלל וכלל, והמידע המודלף לא היה אמין.המסך שטוח ואינו מתעגל בפינותיו כפי שעושים החבר'ה בסמסונג ובמתחרות אחרות מובילות, ואתם יודעים מה? אנחנו דווקא מעדיפים את זה ככה.

המצלמה – 2 עדשות אחוריות בלבד, שמתהפכות ועולות כלפי מעלה והופכות לעדשות קדמיות בזמן צילום סלפי. אין ספק שהמחיר הנמוך מוצע ללקוחות לא רק בגלל המסך שאיכותו אינה בשיאה, אלא גם מאחר והמכשיר מכיל אך ורק 2 עדשות בלבד כולו, שנמצאות מאחור והופכות לקדמיות כשיש צורך בכך. התמונות המתקבלות מצילום נראות טובות למדי, לא באיכות שמתחרה בפיקסל חדשני או משהו כזה, אבל טובות למדי בהחלט. המצלמה מכילה כמה גימיקים בצורה של סלפי בצילום רחב (רחב מאוד!), צילום חשאי בזוית שונה מהזוית אליה פונה המכשיר (באמצעות זויות ביניים בין האחור והקדימה, כלומר, המצלמה לא נשלפת עד הסוף ומצלמת לכיוון לא צפוי או שגרתי), וגם מעקב אחרי אובייקט נע באמצעות תזוזת המצלמה (תחת המגבלות הברורות של הכיוון בו היא יכולה לזוז והטווח המקסימלי אליו היא מסוגלת לזוז). נרשום לאסוס נקודת זכות לטובת כל הגימיקים האלו שפיתחה וניצלה, אבל במקביל נאלץ לזכור שמדובר רק בגימיקים ושבמציאות סביר להניח שלא תמצאו את עצמכם משתמשים בתכונות האלו יותר מידי (או בכלל, לצורך העניין).

 

גזר הדין – לקנות או לא לקנות

בוא נשים את הדברים על השולחן – מדובר במכשיר ביניים עם מחיר ביניים. יש בו קומבינציה של דברים שנדיר למצוא במכשיר ביניים – מסך פרוש על פני כל השטח הקדמי, תוכנה טובה ומפרט לא רע – מעבד מהיר, זכרון ראם גדול וסוללה עצומה. אם אתם צופים הרבה בסרטונים או תמונות, או משחקים במשחקי וידאו על הסלולרי שלכם, אתם עשויים להתאכזב מאיכות המסך, ואם אתם צלמים מדופלמים סלולריים – המכשיר הזה גם כן לא עבורכם. עבור המשתמש הממוצע, מדובר לדעתנו בעסקה כדאית ומשתלמת והיינו ממליצים שיתן למכשיר הזה צ'אנס, במיוחד עכשיו, כשהמכשיר נמצא בדור השישי שלו וכל בעיות התוכנה שהיו בדורות הקודמים סוף סוף תוקנו וטופלו וניתן להנות מאנדרויד נקי וכמעט טהור לחלוטין.

תוכן עניינים
הרשמו לניוזלטר של גרופר
קבלו את כל העידכונים החמים בעולם הטכנולוגיה