גרופר

שתפו בקליק

OnePlus 7 Pro – המכשיר הטוב ביותר שיצא השנה?

שתפו את הכתבה עם חבר/ה עכשיו!

כתבות נוספות בנושא

חרושת השמועות לקראת יציאתו המתוכננת של ה OnePlus 7 פרו החלה. חלק מהמידע נראה אמין מאוד ומסתמן בהחלט שמדובר באחד המכשירים הכי בולטים של השנה, אם לא הבולט והטוב ביותר – עם מהירות ותוצאות benchmark (תוכנות לבדיקת מהירות וביצועים) הכי טובות שנראו אי פעם באנדרויד, הבטחות למסך נדיר ואנדרויד טהור.

אנחנו כבר מכירים את הסיפור הזה. חברות ומותגים סינים זולים מתחילים את דרכם עם מכשירים חלשים או מכשירי טווח ביניים, צוברים פופולריות ומוניטין, משדרגים את חווית המשתמש והחומרה עם השנים, ובסופו של דבר מצטרפים לצידם של סמסונג ואפל בפסגה עם מכשירים מדהימים ותחרות חזקה בענקיות. זה קרה עם LG, שיאומי, וואווי, ועכשיו התקליט השרוט הזה ינגן שוב את אותה המנגינה עם OnePlus.

 

אילו הפתעות OnePlus מכינה לנו ומתי הן מגיעות אלינו?

חברת OnePlus תשיק בעוד כשבוע את מכשירי ה OnePlus 7 וה OnePlus 7 Pro באירוע חגיגי. בנתיים השמועות שנפוצו ברחבי האינטרנט בנוגע למכשירים (חלקן אמינות יותר וחלקן אמינות פחות) נשמעות מאוד מבטיחות.

OnePlus 7 Pro

בתמונה: אלו המכשירים המבטיחים שנראים שיהיו מהטובים ביותר שיצאו השנה, אם לא הטובים ביותר, שחברת OnePlus מוציאה בעוד שבוע לשוק. התמונה מ- OnLeak.

מכשיר האנדרויד המהיר ביותר אי פעם

השמועה הראשונה עוסקת במהירות העיבוד של המכשיר. תוכנת בדיקות המהירות בשם Geekbench פרסמה תוצאות ראשונות מבדיקותיה על מכשיר ה OnePlus 7 Pro. עם התוצאות המרהיבות הגיע חלק מהמפרט – 12 גיגה ראם באחת מגרסאותיו של הסלולרי, מעבד סנאפ דרגון 855 כצפוי וכפי שיוצא בכל מכשיר סלולרי חדש בימינו. המכשיר השיג ציון של 11,012 בקטגוריות מהירות עיבוד מרובה-ליבות, מה שהופך אותו קרוב ביותר ללהיות המכשיר הכי מהיר שיצא לשוק אי פעם (האייפון XS מקס) שהשיג תוצאת ניקוד של 11,515 באותה בדיקה. מדובר, לפחות על הנייר, במכשיר השני הכי מהיר אי פעם אחרי האייפון החדיש ביותר, ובמכשיר האנדרויד הזריז ביותר שיצא אי פעם, על פי הבדיקה הזו. בבדיקה בקטגוריית מהירות עיבוד חד-ליבה, מכשיר ה OnePlus 7 Pro מגיע במקום הרביעי, מיד אחרי גרסת ה- Exynos של הסמסונג גלקסי S10. חלק מהפעולות שאנחנו עושים במכשיר הסלולרי שלנו מנצלים מספר ליבוד מעבד, וחלקן רק משתמשות בליבה אחת, אך בכל מקרה עם המכשיר הזה נהנה מזריזות ומהירות ללא שום ספק.

 

המסך של מכשיר ה OnePlus 7 Pro

גם פה, מטבע הדברים, שכן המכשיר עדיין לא הוכרז באופן רשמי, מדובר בשמועה, אם כי שמועה מבוססת למדי: המסך יהיה מדהים. אתר הבדיקות DisplayMark דירג את התצוגה בציון A+, הציון הגבוה ביותר שהעניק עד כה למסכי סלולריים. המסך צפוי להכיל קצב עדכון של 90 פעמים בשניה, דבר לא נפוץ שאף יצרנית לא שמה עליו דגש עד היום (לרוב מדברים רק על רזולוציה, צבעים ופיקסלים על כל אינצ' רבוע), אין ספק שמסך של סלולרי שמעדכן את תוכן התמונה המוצגת כל כך הרבה פעמים בכל שניה, בהחלט יציג ראווה לעיניים עם אנימציות וגרפיקות נעות חלקות במיוחד.

החבר'ה ב OnePlus לא מוכנים להתפשר מבחינת יחס גודל המסך לגוף המכשיר ולא מוכנים לכלול מגרעות מכוערות במסך – המצלמה הקדמית מונעת על ידי מנוע קטן ששולף אותה מלמעלה בעת הצורך. המסך משתרע על פני רוב רובו של המכשיר.

המסך יהיה מאושר תקן HDR+, מה שאומר שהוא יהיה תואם תכני סטרימינג ברזולוציות גבוהות משירותים כמו יוטיוב או נטפליקס – שאגב – שניהם אישרו שיתוף פעולה עסקי מול OnePlus. פירוש הדבר שבעלי המכשיר יקבלו וידאו באבחנה גבוה של הדור הבא – ישר מהקופסא. טכנולוגיית HDR+ מאוד נדירה במכשירים סלולריים, היא נחלתן של טלויזיות חכמות חדשניות בלבד. הטכנלוגיה הזו מאפשרת בהירות חזקה יותר, פיענוח ושפצור כל פריים ופריים וניגודיות צבעים רגע לפני שהוא מוצג בפועל, ובאופן כללי איכות תצוגה טובה הרבה יותר ממש שבדרך כלל מגיע אלינו בסלולריים.

 

הדלפה רשמית מטעם חברת OnePlus עצמה חושפת חלק מספרון ההסבר שמצורף למכשיר, ובו תמונות קו-מתאר ומידע מינימלי (אם כי מבטיח מאוד) על המכשיר. בנוסף, הדלפה נוספת של יצרני זכוכית מיגון למסך, מאשרות – בוודאות אין מגרעת במסך, כמו גם כמעט ואין שוליים.

הוראות

בתמונה: חלק מספרון ההדרכה שמגיע בתוך קופסאת המכשיר. מבטיחים לנו את המכשיר הטוב ביותר לשנת 2019, ואז מגבים: ללא גימיקים זולים חסרי טעם, ללא שוליים עבור המסך, ללא מגרעת במסך, ללא השהיות וקפיצות בזמן ניווט באפליקציות, ללא תוכנות מעמיסות שיווקיות מטעם היצרן, ואפילו אומרים שהמחיר יהיה סביר. זה לא בהכרח אומר שהוא יהיה זול, אלא סביר. בנוסף, בתמונה הזו מבחינים בקלות במאפיינים נוספים מהתרשים המצורף: 3 מצלמות בגב המכשיר, אחת נשלפת בקדמת המכשיר,

 

אם מפרקים את ההבטחות שנמצאות כאן – מבינים שב OnePlus שמים דגש על חווית משתמש, יעילות וחוסר בפשרות מעל הכל. ללא גימיקים זולים חסרי טעם פירוש הדבר שלא נראה כאן כל מיני דברים לא שימושיים שגובים תוספת במחיר או במאפיינים אחרים בסיסיים יותר (כמו לדוגמא לחיצה בצידי המכשיר להפעלת ה Assistant כמו במכשירים של גוגל, או כל מיני לחצנים מיותרים או תכונות מיותרות כמו שנפוץ במכשירי סמסונג). ללא שוליים עבור המסך פירוש הדבר שבאמת מותחים את המסך לאורך ולרוחב כמעט כל גוף המכשיר, אין מגרעת ואין ניקובים עבור עדשות מצלמה כאמור. ללא השהיות וקפיצות בזמן שיטוט באפליקציות מתייחס כמובן למהירות חסרת הפשרות, המעבד המדהים וזכרון הראם העצום שבמכשיר – מה שיחסל את התופעה המעצבנת שבה אתם לוחצים על פתיחת אפליקציה וקיימת השהייה מפריעה עד שהאפליקציה נפתחת. ללא תוכנות מעמיסות שיווקית (bloatware) כמובן נותן מכה מתחת לחגורה לסמסונג הידועה לשמצה בהתעקשותה לדחוף המון אפליקציות (שלא ניתן להסיר) עם כל מכשיר שהיא מספקת ישר מהקופסא, בהרבה מהן אנחנו לא משתמשים ולא נשתמש לעולם, יושבות לנו על המכשיר, אוכלות זכרון וביצועים וגורמת להאטות רציניות בפעולת המכשיר לטווח ארוך. למעשה, מובטחת לנו כאן חווית תוכנה של אנדרויד טהור או כמעט טהור, בדומה מאוד לכיף האדיר שבשימוש באנדרויד טהור לחלוטין במכשירי הפיקסל של גוגל.

 

כיסוי לטלפון

ככה צפויים להראות מגיני המסך עבור המכשיר. מעט מאוד שוליים, הרבה מאוד מסך. מקור slashleaks.

 

מה עוד ידוע לנו על המכשיר?

מאחור, 3 מצלמות כפי שמוצג בתרשימים הרשמיים שהודלפו על ידי החברה עצמם, ברזולוציית 48 מגה פיקסל, 8 מגה פיקסל ו-16 מגה פיקסל. המצלמה הקדמית הנשלפת מתוך גוף המכשיר תספק תמונות ברזולוציית 16 מגה פיקסל. גודל המסך המשוער הוא 6.67 אינצ' ברזולוציית 2K מכובדת, והסוללה צפויה להיות לפי השמועות בנפח 4,000 מילי אמפר כמו בסמסונג גלקסי S10 החדש (בגרסה הגדולה יותר), עם מטען מהיר של 30 וואט קצב טעינה.

 

בתאריך ה-14 למאי עורכים בחברת OnePlus אירוע השקה חגיגי, שבו יציגו לראשונה את המכשיר הסופי – רגע לפני שהוא עולה על המדפים. בתאריך הזה נדע אילו מהשמועות מאומתות, אלו היו סתם בגדר שמועות, האם באמת כל מה ששמענו נכון, והכי חשוב – מה יהיה המחיר. הנבואה שלנו היא שהמכשיר יקום ויפול בעקבות המחיר שיתלווה אליו. OnePlus ידועה בקרב הציבור בתור יצרנית זולה, ונכון שאם השמועות (או אפילו רק חלקן) נכונות – מדובר במכשיר פרימיום לכל דבר שגם אמור להתלוות אליו תג מחיר בהתאם, אבל אין לנו ספק שזו תהיה נפילה והמכירות ידשדשו במידה וב OnePlus יתחזרו ויחליטו לגבות 4 ספרות של מחיר (בדולרים). ההדלפה בנוגע למחיר אומרת ש"ממש לא יהיה למכשיר תג מחיר של 2,000 דולר", אבל ההצהרה הזו מאוד נתונה לפרשנות והיא לא אומרת יותר מידי, המכשירים הסלולריים היקרים ביותר (מלבד המתקפל של סמסונג) לא מתקרבים ל-2,000 דולר. אם יצליחו לשמור על תג מחיר של 700 או אפילו 800 דולר לכל היותר, ובהנחה שהמצלמה תהיה לא פחות ממעולה (מאחר ובנושא הזה, מלבד כמות העדשות אין לנו אפילו קצה חוט בנוגע לאיכות התמונות והוידאו שהמכשיר יפיק), אנחנו צופים למכשיר הזה הצלחה כבירה.

תוכן עניינים
הרשמו לניוזלטר של גרופר
קבלו את כל העידכונים החמים בעולם הטכנולוגיה